Hva passer vel bedre for en gjeng fra den norsk-svensk solenerginæringen enn å feire opprettelsen av Solenergiklyngen, sammen med hele solnæringen i Europas München – selve sol-vuggen i Europa?

Med en fersk tildeling av Arena-status for Solenergiklyngen, var det et sterkt optimistisk lag som stilte stand under den internasjonale Intersolar-messen i München.
Utgangspunktet var det aller beste for å skape engasjement og blest for nordisk solteknologi. Solenergiklyngen samler 60 sentrale aktører innen solenergi på Østlandet og Sørlandet. Den nye næringsklyngen tar blant annet mål av seg til å gjøre solenergi mer populært blant politikere.
– Vi skal bruke statusen til å sette sol på kartet i det norske energilandskapet. Dette er tross alt en stor mulighet til å synliggjøre oss mer blant politikere, byråkrater og næringslivsaktører, sier leder for klyngen, OREECs Trine Kopstad Berentsen, som også leder Interreg Sverige-Norge-prosjektet ecoINSIDE.
Etter en faglig lunsj med Intpow, kan hun fortelle at markedsutsiktene for solenergi globalt ser oppløftende ut – og at det er nå det store soltoget går. Berentsen vil derfor at Solklyngens midler fra Innovasjon Norge skal rettes mot rekruttering og innovasjon i solbransjen.
– Vi vil jobbe mer med business og økt innovasjon for klyngens partnere. I tillegg ønsker vi å rekruttere nye solbedrifter og andre aktører som enda ikke vet at de er en del av solbransjen, sier hun.